این سوالی است که شاید بارها و بارها زمانی که خودرو دچار مشکل میشود از خود پرسیده باشید. در این مقاله قصد داریم دلایل گاز نخوردن ماشین را بررسی کنیم.
علت گاز نخوردن خودرو
همانطور که مستحضر هستید اغلب خودروهای امروزی از سیستمهای کاربراتی به انژکتوری تغییر ماهیت داده و از آنجایی که برخی از عملکردهای موتورهای انژکتوری با نسخههای کاربراتی متفاوت است، عوامل گاز نخوردن ماشینهای انژکتوری نیز میتواند متمایز از خودروهای کاربراتی باشد, علت گاز نخوردن خودرو با شرایط مذکور به عوامل وابسته است که در ادامه به جزئیات میپردازیم.
چطور ECU موجب گاز نخوردن ماشین میشود
بله همانطور که از عنوان میتوان حدس زد، یکی از عوامل گاز نخوردن ماشین قطعهای به نام ECU بوده که تنها در خودروهای انژکتوری وجود دارد. پیشتر اشاره کردیم که به دلیل وجود برخی تفاوتهای ساختاری در موتور خودروهای انژکتوری و کاربراتی، علل گاز نخوردن ماشین نیز در این مدلها متفاوت بوده و ممکن است صاحبان خودرو را دچار سردرگمیهایی بکند.
یکی از تفاوتهای فاحش و بارز خودروهای انژکتوری و کاربراتی، وجود قطعهای بسیار حیاتی در موتور نسخههای انژکتوری بوده که از آن با عنوان ECU یاد میشود. نام این قطعه مخفف عبارت «قطعه کنترل الکترونیک» بوده و وظیفه آن بررسی وضعیت خودرو جهت تنظیم واکنش سنسورهای موجود در موتور است.
وجود هرگونه مشکل در این قطعه قادر به ایجاد شرایط مناسب گاز نخوردن ماشین بوده و از آنجایی که وجود آن برای سایر بخشهای خودرو نیز ضروری است، نباید از نگهداری و مراقبت از آن غافل شد. در واقع اگر ECU خودروی انژکتوری شما معیوب باشد، احتمال گاز نخوردن ماشینتان نیز افزایش یافته و موجب نوسان دور موتور خواهد شد. اگر میخواهید از گاز نخوردن ماشین خود جلوگیری کنید، بهتر است در حفظ و بررسی ECUتان کوشا بوده و در صورت مشاهده هرگونه نشانه از گاز نخوردن ماشین، این قطعه حیاتی را بازرسی کنید. علت گاز نخوردن خودرو در حال حرکت میتواند همین ECU باشد که باید برای بررسی این مورد به مکانیک مراجعه کنید.
فیلتر هوا نیز موجب گاز نخوردن ماشین میشود؟
بله بدون شک یکی از قطعات دخیل در هر دوی خودروهای کاربراتی و انژکتوری، فیلتر هواست و معیوب بودن آن بلاشک در گاز نخوردن ماشین نیز بیتاثیر نخواهد بود. فیلتر هوا یکی از اجزای ضروری موتور بوده و نقشی همانند ششهای بدن انسان دارد. همانگونه که بخشی از آلایندههای موجود در هوا توسط کیسههای موجود در ششها جذب شده و بعدتر به خارج بدن انتقال داده میشوند، فیلتر هوا نیز از ورود اجزای ناخواسته به همراه سوخت جلوگیری کرده و موتور را از گزند آلایندههای احتمالی و قطعات خارجی حفظ میکند.
در صورت معیوب بودن فیلتر هوا و یا گرفتگی این قطعه، سوخت کافی به موتور منتقل نشده و موجب گاز نخوردن ماشین خواهد شد. اگر جزو افرادی باشید که به سلامت موتور خودرو خود اهمیت میدهید، بدون شک از لزوم تعویض فیلتر هوا نیز آگاه بوده و میدانید که استفاده از فیلتر هوای سالم نقش بسیار پررنگی در حفظ سلامت موتور خواهد داشت. فیلتر هوای گرفته و یا معیوب در درازمدت مشکلات عدیدهای را برای موتور خودروها به وجود آورده و از طرفی دیگر یکی از علل اصلی گاز نخوردن ماشین نیز به حساب میآید.
بنابراین اگر به دنبال علت گاز نخوردن ماشین تان هستید و یا صرفا میخواهید عمر مفید موتور خودروتان را افزایش دهید، از سالم و تمیز بودن فیلتر هوا اطمینان حاصل کرده و هر چند وقت یکبار آن را تعویض کنید.
یکی از علل اصلی گاز نخوردن خودرو پمپ بنزین است
آیا تا کنون به این اندیشیدهاید که سوخت چگونه از باک خودرو به موتور منتقل میشود؟ بله احتمالا مستحضر هستید که قطعهای به نام پمپ بنزین وظیفه انتقال سوخت از باک به موتور را داشته و از همین روی یکی از بخشهای ضروری خودرو نیز محسوب میشود. اگر پمپ بنزین ماشین دچار نقص فنی شود، سوخت کافی به موتور نرسیده و بدون شک موجب گاز نخوردن ماشین خواهد شد!
پمپ بنزین در قسمت عقبی و در باک خودرو قرار داشته و از آنجا سوخت موردنیاز موتور را تامین میکند. وجود پمپ بنزین برای کلیه خودروها ضروری بوده و بدون آن عملا حرکتی در پیشرانه اتومبیل رخ نخواهد داد. اما از طرفی دیگر خرابی آن نیز بسیار مشکلساز بوده و اغلب اوقات کاملا ناگهانی رخ میدهد. لذا اگر میخواهید از علل گاز نخوردن ماشینتان مطلع شوید و یا صرفا به دنبال بالا بردن عمر مفید موتور خودروتان هستید، بهتر است به این قطعه نیز توجه داشته و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمایید.
در زمان مشاهده نشانههای گاز نخوردن ماشین، لازم است قطعات مذکور را بررسی کرده و از سلامت عملکرد هر یک مطمئن شوید. گرچه این قطعات تنها عوامل گاز نخوردن ماشین نیستند، اما به هر حال میتوان اذعان داشت که این سه بخش، از اصلیترین و تاثیرگذاران دلایل گاز نخوردن ماشین هستند و نگهداری و تعویض به موقع آنها برای بالا بردن دوام موتور ضروری است. از دیگر موارد که میتوانند موجب گاز نخوردن ماشین شوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
● معیوب بودن مجموعه دریچه گاز
● معیوب بودن موتور دریچه گاز برقی
● خرابی سنسور دور موتور
● خرابی مپ سنسور
● خرابی سنسور هیدرولیک فرمان
● خرابی سنسور خطی گاز کولر
● خرابی سنسور موقعیت میل سوپاپ
● خرابی سنسور کیلومتر در خودروهای با ECUزیمنس
● خرابی سنسور پدال کلاچ
● ایراد در میکروسوئیچ پدال ترمز در خودروهای گیربکس اتوماتیک
● سنسور پدال گاز معیوب در خودروهای با دریچه گاز برقی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.