استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

استارت خوردن و روشن نشدن ماشین موضوع این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی مسائلی همچون استارت خوردن و دیر روشن شدن خودرو و استارت خوردن و روشن نشدن خودرو و مشکلاتی که موجب می شود خودرو استارت نخورد بپردازیم.

قبل از بررسی استارت خوردن و روشن نشدن خودرو خوب است مقدمه‌ای در مورد این فرایند بگوییم.

صاحبان خرد و اندیشه گفته‌ای دارند با این مضمون که کوچک‌ترین موهبات و نعمات را هم شکر کنید. این جمله‌ی کوتاه و خردمندانه را این‌گونه تفسیر کنیم که اگر در خودروی‌تان نشستید و پس از استارت زدن ماشینتان روشن شد، دستتان را بالا بگیرید و خدا را شکر کنید. شاید روشن شدن ماشین بعد از استارت خوردن به‌ظاهر نعمتی کوچک باشد اما روشن نشدن آن قطعاً مشکلی بزرگ است.

برای افزایش طول عمر خودرو خود مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

مفهوم لاستیک تابستانی چیست

5 علت که نشان از خرابی دینام دارد

کنیستر چیست

شمع خودرو چیست و چه اهمیتی در خودرو دارد

روشن نشدن خودرو به چند صورت است

این مشکل به دو صورت پیش می‌آید. ممکن است هنگامی‌ که سوییچ را می‌چرخانید و یا دکمه‌ی استارت را می‌زنید هیچ واکنشی از سوی موتور استارت دیده نشود و نهایتاً یک‌ صدای تق مانند بشنوید. دلیل این اتفاق می‌تواند مسائلی مانند مشکلات مربوط به باتری، برق‌رسانی ضعیف خودرو مخصوصاً پمپ‌بنزین، مشکلات امنیتی کیت سوییچ و … باشد. حالت دیگری از روشن نشدن خودرو وجود دارد که پس از چرخاندن سوییچ و یا فشردن دکمه‌ی استارت، ماشین استارت می‌خورد اما موتور روشن نمی‌شود.

روشن نشدن خودرو می‌تواند یک تراژدی باشد. برای اکثریت ما این اتفاق افتاده است که با کمبود زمان شدید برای رسیدن به دانشگاه، محل کار، مدرسه‌ی بچه‌ها و … مواجه باشیم و خودرو روشن نشود. قوز بالا قوز! حتی اگر کار خاصی هم وجود نداشته باشد باز هم روشن نشدن ماشین یک گرفتاری محسوب می‌شود، به‌خصوص با هزینه‌های بالای تعمیرات در این روزها. استارت خوردن و روشن نشدن ماشین می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم؛ اما ابتدا بیایید ببینیم که نحوه‌ی عملکرد استارت چگونه است.

استارت خودرو چگونه کار می‌کند

هر خودرویی که داشته باشید چه داخلی، چه خارجی، چه جدید و به‌روز و چه کهنه و قدیمی برای روشن کردن آن و آغاز به حرکت باید استارت بزنید. حالا ممکن است این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام شود و یا در ماشین‌های جدیدتر با فشردن دکمه‌ای موسوم به دکمه‌ی استارت. درگذشته این عملیات توسط هندل انجام می‌شد و با چرخاندن هندل موتور خودرو هم شروع به کار می‌کرد.

استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

مراحل استارت زدن خودرو

1.  ترکیب و مخلوط کردن سوخت و هوا

2.  متراکم شدن سوخت و هوا توسط نیروی مکانیکی

3. جرقه برای اشتعال سوخت و هوا

4. به حرکت انداختن پیستون‌ها درون سیلندر به‌اندازه‌ی حداقل 100 دور در دقیقه

استارت خودرو چیست؟

استارت خودرو یک موتور الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند و خروجی این وظیفه روشن شدن موتور و به دنبال آن حرکت اتومبیل است. هنگامی‌که استارت می‌زنید انرژی الکتریکی توسط باتری به موتور استارت می‌رسد و چرخ‌دنده‌های استارت را به حرکت می‌اندازد. استارت حرکت چرخ‌دنده‌های خود را به موتور منتقل می‌کند تا موتور خودرو نیز شروع به کار کند.

استارت خودرو از اجزای متفاوتی تشکیل‌شده که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به پوسته استارت، بالشتک‌ها، آرمیچر، زغال استارت، دنده استارت و … اشاره کرد. توجه داشته باشید که درست‌ کار نکردن هرکدام از اجزای نام‌برده و دیگر اجزای استارت می‌تواند دلیلی بر استارت خوردن و روشن نشدن ماشین باشد.

چرا خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود

خوب برگردیم سراغ بحث و مشکل اصلی، یعنی استارت خوردن و روشن نشدن ماشین. همان‌طور که در ابتدا گفتیم در این مقاله می‌خواهیم حالتی را بررسی کنیم که در آن خودرو استارت می‌خورد اما پیستون‌های موتور از حرکت خودداری می‌کنند. این مسئله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

1. ساده‌ترین دلیل ممکن می‌تواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب و تراکم و درنهایت اشتعال وجود ندارد، پس خودرو هم روشن نخواهد شد. از ماشین گرسنه توقع بیجا نداشته باشید.

2. قبلاً در مقاله‌ی خودروها با چراغ روشن بنزین چقدر پیمایش خواهند داشت؟ به پمپ‌بنزین و وظیفه‌ی مهمی که دارد اشاره کردیم. همچنین گفتیم که اگر این پمپ به هر دلیلی درست‌کار نکند، بنزین هم به موتور نمی‌رسد، درنتیجه خودرو روشن نمی‌شود. با پمپ‌بنزین ماشینتان خوب تا کنید تا آن‌هم هوای شما را داشته باشد.

3. گفتیم که اگر مجموعه‌ی استارتر خودروی شما درست‌کار نکند، پس خودروی‌تان ‌هم روشن نخواهد شد؛ اما چون اهمیت زیادی دارد دوباره می‌گوییم. دقت داشته باشید که خرابی در دنده‌ها، قطعات متحرک و … می‌تواند دردسرساز باشد. درصورتی‌که مشکل از این سیستم بود در اولین فرصت اقدام به تعمیر و یا تعویض آن کنید.

4. سومین مرحله از چهار مرحله‌ی استارت مربوط به اشتعال بود و این مهم مستقیماً به شمع‌ها و کویل‌ها مرتبط است. شمع و کویل خراب، زمان‌بندی و ولتاژ احتراق را خراب می‌کنند و نتیجه‌ی آن روشن نشدن خودرو است. اگر خودروی‌تان بد استارت می‌خورد، شمع‌های آن را به مکانیکتان نشان دهید تا از مشکلات احتمالی در آینده پیشگیری کنید. البته این خرابی می‌تواند به خطر نرسیدن برق به شمع‌ها باشد که در آن صورت باید سیستم برق‌رسانی خودروی‌تان را تعمیر کنید.

5. اگر فیلتر بنزین خودروی‌تان مسدود و گرفته باشد، یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخت‌رسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشند، نباید انتظار داشته باشید تا خودروی‌تان با تک استارتی به‌صورت سرحال روشن شود و موتورتان غرشی دل‌نشین داشته باشد.

6. سال‌ها است که کاربراتور به‌طور کامل جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور سیستم پاشش سوخت است، همان‌طور که از نام دیگرش مشخص است وظایفی در حیطه‌ی بنزین رسانی دارد. پس وجود مشکل در انژکتور هم می‌تواند از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین تلقی شود.

فراموش نکنید مشکل روشن نشدن خودرو پس از استارت خوردن در فصول سرد سال، امکان وقوع بیشتری دارد. از دلایل آن‌هم استفاده از روغن‌موتورهایی با کیفیت پایین است. این روغن‌موتورها روانی لازم را برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور فراهم نمی‌کنند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

ایموبلایزر یا سوئیچ ضد سرقت چیست و چگونه کار میکند ؟

بوش طبق در سیستم تعلیق چگونه عمل می کند

سیستم ترمز EBD چیست و چگونه کار می کند

با مهم ترین سنسور های خودرو شنا شوید

با کالیپر ترمز خودرو بیشتر آشنا شوید

با نحوه کارکرد سیستم کنترل در سربالایی و سرازیری آشنا شوید

با راهکار کاهش صدای موتور خودرو بیشتر آشنا شویم